Герб Ордена Дракона Орден Дракона ДРАКУЛА Герб Ордена Дракона
 ОРДЕН ПОБЕЖДЕННОГО ДРАКОНА ВО ИМЯ СВЯТОГО ГЕОРГИЯ ПОБЕДОНОСЦА 

+ ОРДЕН ДРАКОНА
+ БИБЛИОТЕКА
+ ГАЛЕРЕЯ
+ ЖУРНАЛ СПХ
+ ПРАВОСЛАВИЕ ИЛИ СМЕРТЬ
+ КНИГА ЦАРСТВ
+ МГНОВЕНИЯ
+ СВЯЗЬ
+ ГОСТЕВАЯ
+ ССЫЛКИТАЙНА БЕЗЗАКОНИЯ

РУССКАЯ ПОЭЗИЯ

ЖИЗНЬ ЗА ЦАРЯ

РУСЬ и ОРДА

ХУДОЖЕСТВЕННОЕ ПРОИЗВЕДЕНИЕ

РУССКАЯ УКРАИНА

ЦАРЕУБИЙСТВО

КОНЕЦ ТЕРАФИМА

СТАРЫЕ РУКОПИСИ

РУССКОЕ ПОКАЯНИЕ - II

СЕРГИЙ СТОРОЖЕВСКИЙ

ДУХОВНАЯ ОПРИЧНИНА

МОЦАРТ И САЛЬЕРИ

ПРАВОСЛАВИЕ ИЛИ СМЕРТЬ

КНИГА ЦАРСТВ

Журнал Священная Хоругвь

Журнал Священная Хоругвь

Журнал Священная Хоругвь

Священная Хоругвь
Литературно-художественный альманах
Электронная версия печатного издания Союза Православных Хоругвеносцев "СВЯЩЕННАЯ ХОРУГВЬ"
№1 №2 №3 №4 №5 №6 №7 №8 №9 №10 №11 №12 №13 №14 №15 №16 №17 №18 №19 №20 №21 №22 №23

Митрополит Амфилохије:

Косово је наш Свети град Јерусалим

22. фебруар 2008 - 8:26

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије поручио је у беседи после молебана за спас српског народа на Косову и Метохији испред Храма Светог Саве да морамо да кажемо свету да је, док нас буде, Косово наша зеница, насе срце, срце нашега срца, наш свети град Јерусалим и да се њега, као своје душе и судбине, не можемо одрећи". Косово је "грдно судилиште и данас се на Косову суди и нама и Албанцима и Американцима и Енглезима и Французима", констатовао је Амфилохије. Плато испред храма био је потпуно испуњен људима који су стигли са протеста испред Дома Народне скупштине.

Беседу Митрополита црногорско-приморског Амфилохија на Молебану за спас страдалног српског народа на Косову и Метохији изговорену синоћ, 21. фебруара 2008. године, можете преузети ОВДЕ.

Митрополит Амфилохије: Косово је срце нашег срца

БЕОГРАД, 21. фебруара (Тањуг) - Морамо да кажемо свету да, док нас буде, да је Косово наша зеница, наше срце, срце нашега срца, наш свети град Јерусалим и да се њега, као своје душе и судбине, не можемо одрећи, поручио је синоћ из Београда митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

Он је у беседи после молебана за спас српског народа на Косову и Меотхоји испред Храма Светог Саве констатовао да је Косово "грдно судилиште и да се данас на Косову суди и нама и Албанцима и Американцима и Енглезима и Французима."

Ни у земаљском ни у Божијем непролазном животу, Косова се не можемо одрећи, српске стопе се ту морају одржати, а косовски завет предака носити као предање, нагласио је великодостојник Српске православне цркве, који је молебан служио по благослову Патријарха српског Павла.

Митрополит Амфилохије је подсетио да је Косово колевка српског народа и место његовог рођења, место где је он уписан међу зреле истроријске народе, а да су кроз Косово Срби уградили себе у темеље "часне Европе" и земаљског народа.

"За нас Косово и Метоихја није географија једног простора, већ топографија животног смисла и опредељења", поручио је мутрополит црногорско-приморски, уз напомену да се у име Христа, великомученика Лазара и Светог Саве, Срби не смеју одрећи Пећке патријаршије, Светог Стефана Дечанског и моштију светих архиепископа српских, који су најсветија тапија једног народа.

Он је подсетио да је сваки народ ништаван без слободе и достојанства."Јесте Косово јединствен случај и по својој судбини, али и по ономе што раде са њим моћници овога света на почетку 21. века".

"Оно што се данас покушава урадити са Косовом, може само у време окупација, тиранија и насиља, а не у времену када свет има УН, међународно право и конвеције, по којима се заклињемо. "Како објаснити да та права и правда важе за сваки народ, сваку државу, само не важи за Косово", питао је митрополит.

Он је додао да су једнострана и на силу наметнута решења знак моралне немоћи, а не снаге, а да поверење у силу као крајњи метод разрешења конфликата, далеко од Бога и људске правде.

Он је поручио да то знају и Америка и Европа, али не и њихови властордршци.

"Ми тој Европи припадамо историјски и желимо заједницу са њеним народима у достојанству и једнакости, али, ако је цена ЕУ да се одрекнемо себе и историјског сећања, Косовског завета, запечаћеног крвљу једног народа, ми не пристајемо као народ на такву уцену", нагласио је митроплит Амфилохије.

Он је оценио да Европа и Америка никада нису биле пониженије него данас, таквом неправдом и насиљем над једним часним народом и нагласио да се српски архијереји и сво свештенство моле да Господ врати разум моћницима који својим одлукама срамоте своје народе, газећи правду и поштење, а Србима да Бог подари верност косовском завету, људском и народном достојанству.

Митрополит Амфилохије је позвао присутне да се разиђу у миру, и да покажу да су Срби народ достојанствен, који не руши и не разара, већ вековима град и своју душу и достојанство и будућност.

Молебан је испред Спомен-храма Светог Саве на Врачару служен по благослову Патријарха српског Павла, а предводио га је Митрополит црногорско-приморски са архијерејима и свештенством Српске православне цркве, уз учешће великог броја људи.

Плато испред храма био је потпуно испуњен људима који су стигли са протеста испред Дома Народне скупштине.

Молебану је присуствовао премијер Војислав Коштуница, више министара, посланика, принц Александар Карадјордјевић са супругом Катарином и друге јавне личности.

Извори: www.tanjug.co.yu и www.svetigora.com - Фото: Драган Танасијевић

Фотогалерија- Молебан за спас српског народа на Косову и Метохији, 21.2.2008. 

Похороны атеизма и дарвинизма Сожжение книги о колдуне Гарри Поттере На Пушкинской площади в Москве прошло молитвенное стояние против анти-Мадонны Пикет против премьеры фильма «Код да винчи» РУССКОЕ АУТОДАФЕ

 

 Орден Дракона "ДРАКУЛА" 
При полном или частичном воспроизведении материалов узла обязательна ссылка на Орден Дракона "ДРАКУЛА"